Beginnerscursus

Om trekharmonica te leren spelen heb je geen muzikale kennis of ervaring nodig en ook iemand zonder speciaal talent speelt al snel een deuntje. Toch zul je merken dat ook de trekharmonica behoorlijk wat doorzettingsvermogen en tijd vraagt. Vooral de coŲrdinatie van de rechterhand, die een melodie speelt, en de linkerhand, die de ritmebox bedient, is de eerste tijd erg lastig.

Tijdens de beginnerscursussen - een groep van maximaal 8 personen - leer je je instrument kennen, en leer je eenvoudige melodieŽn spelen. Je leert een melodie aan te leren op gehoor, en werken met bladmuziek met tablatuur.

Liefst starten we met een complete groep. Als het niet lukt een complete groep samen te stellen, dan willen we in kleinere groepen gaan werken. Vanzelfsprekend zal een verandering ook tot uitdrukking komen in de lesprijs.

'Begonners' cursus

Als je zover bent dat je eenvoudige melodieŽn in 2/4, 3/4, 4/4 en 6/8 - met beide handen Ťn uit je hoofd - kunt spelen, dan is het tijd om een stap verder te gaan.
In de begonnerscursus, die 7 lessen duurt, pakken we wat ingewikkeldere melodieŽn op of ritmische structuren. We maken kennis met variaties aan de baskant (o.a. basloopjes) en aan de melodiekant. Vanzelfsprekend werken we hiervoor met prachtige melodieŽn, die lang in het repertoire blijven!

Naar de gevorderdencursussen